mariamorras web María Morrás és llicenciada en Filologia Hispànica per la Universidad Complutense de Madrid, PhD per la Universitat de Califòrnia a Berkeley i doctora per la Universitat Autònoma de Barcelona. Imparteix docència a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i ha estat professora visitant a les Universitats de Berkeley, Ferrara i Pavia i ha efectuat estades de recerca a les universitats de Berkeley, Cambridge i Nottingham.

La seva tesi doctoral analitzava la difusió de Ciceró al segle XV i l’obra d’Alfonso de Cartagena. En aquest sentit, les línies de recerca que desenvolupa se centren en els estudis medievals, la tradició clàssica i l’humanisme. En concret, en la història de les idees i les formes literàries durant el segle XV.

Actualment forma part del projecte I+D “Visionarias españolas”, dirigit per la Dra. R. Sanmartín. És col·laboradora de Philobiblon y directora de la Càtedra UNESCO d’Estudis Hispanoamericans. Ha servit institucionalment com a Directora Acadèmica del Programa d’Estudis Hispànics i Europeus, vicedegana d’Assumptes Acadèmics i Directora de la Unitat de Innovació i Qualitat Docent, Directora del Departament d’Humanitats, Vicerectora de Postgrau i Doctorat i Vicerectora de Relacions Internacionals.

Selecció de publicacions rellevants:
(Ed.) (2003). Jorge Manrique, Poesía. Madrid: Castalia.
(1999). Sánchez-Prieto, P. Alonso de Cartagena, Libros de Tulio: De senetute. De los ofiçios, edició, pròleg i notes de María Morrás.
(1993). Alonso de Cartagena: edición y estudio de sus traducciones de Cicerón. Barcelona, Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona.

Selecció d’articles rellevants: 
(2015). Ser mujer y santa (Península Ibérica, siglos XV-XVII). Medievalia18(2), 9-24.
(2002). El debate entre Leonardo Bruni y Alonso de Cartagena: las razones de una polémica. Quaderns: revista de traducció, (7), 0033-57.
(1995). Sic et non”: en torno a Alfonso de Cartagena y los” studia humanitatis. Euphrosyne: Revista de filología clássica, (23), 333-346.
(1989). Notas para el estudio de las imágenes en el Libro de buen amor. Dicenda. Estudios de lengua y literatura españolas, (8), 71.