ballarelmoroL’exposició Ballar el moro recull els rastres dels balls festius d’arrel tradicional on el moro fingit, contraposat o no al cristià, representava —o representa encara— un paper rellevant. S’hi desenvolupa un recorregut iconogràfic, fotogràfic i textual que, amb la dansa com a leitmotiv, il·lustra les múltiples figures del moro festiu i dramàtic des de l’edat mitjana ençà i d’arreu dels territoris de la Mediterrània occidental.

Ballar el Moro és una producció del Museu Etnològic de Barcelona i l’Associació Cultural Joan Amades, en col·laboració amb el Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i amb el suport de la Diputació de Tarragona i de les Cases de la Festa, Ajuntament de Barcelona.

Ballar el Moro ha estat ampliada i traduïda a l’anglès i al castellà sota la producció del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i del Grup de Recerca Internacional Consolidat LAiREM (2014 SGR 894). A més, en aquesta segona etapa, ha comptat amb el suport del Museu Etnològic de Barcelona, de l’Associació Cultural Joan Amades i del Grup Internacional de Recerca ICONODANSA (DANAEM FF12013-42939-P).

Comissariat, investigació i textos: Raül Sanchis Francés

Assessorament històric: Francesc Massip Bonet

Assessorament lingüístic: Margarida Pont Candela

Traducció a l’anglès: Lenke Kovács

Traducció al castellà: Raül Sanchis Francés

Calendari d’exhibicions:

 

 

Per a properes exhibicions: Museu Etnològic de Barcelona.

Per a més informació sobre les característiques tècniques de l’exposició o sobre com llogar-la: fitxa tècnica Ballar el moro.